Hyckleri som paradgren

“Det är häftigt att betala skatt.” Ingen har väl missat det kända citatet från 1994, signerat ett dåvarande statsråd. Då var jag hela två år gammal och hade definitivt inte en aning om vad skatt innebar eller vad Sverige egentligen är. Nu, 23 år senare: inte längre lika blåögd men det som irriterar mig enormt och det skaver är det faktum att personen som uttryckte sig på detta sätt nu också är dömd för skattebrott.

Eller kanske är det inte heller det som skaver mest. Kanske är det politikens bemötande. Vänsterns totala tystnad. Den tigande väggen. För saken är ju den att ingen har missat drevet som uppstod när Svenskt Näringslivs fd ordförande skatteplanerade. Ja, det kanske inte är moraliskt rätt och riktigt men faktum är att ingen lag överträddes. Poängen är: Varför är det okej när vänstern gör saker? Saker som faktiskt inte alls är okej.

För det är just det här jag kan bli så irriterad på. Det är skillnad på de olika blocken. Och av någon anledning så ska borgerligheten förhålla sig till andra spelregler. Vänstern spelar mer efter “it’s okay when we do it”. Och nej, det är det inte. Jag anser inte att höjda skatter kommer lösa de utmaningar vi har i Sverige men om man nu gör det: Då är det din förbaskade plikt att betala en av världens högsta skatter – utan att blinka. Är du en som värnar om public service? Då betalar du tv-avgiften utan att gnälla. Det finns så otroligt många exempel och jag börjar bli så otroligt trött på den dubbelmoral och hyckleri som finns. Lev som du lär och sluta pracka på andra att det är “häftigt att betala skatt” när du inte ens själv gör det.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *