#slöseri

Är det något som gör mig sjukt upprörd så är det slöseri av resurser. Och den här gången är det slöseri av pengar.
Befinner man sig i den politiska svängen så kan man väl konstatera att det här eftermiddagen på Twitter kan sammanfattas med en sjukt lång taxiresa från Stockholm till Sälen för att en ordförande från ett ungdomsförbund skulle delta på Folk och Försvar. Egentligen en konferens jag tror att vi alla hade velat deltagit i men kan vi inte bara, oavsett partifärg, konstatera att lägga medlemsavgifter på en taxiresa… Det är så sjukt att jag inte ens orkar skriva ihop något fint.

Som förtroendevald har man ett förtroende att förvalta. Låt det aldrig någonsin stiga dig till huvudet! Du har ett ansvar gentemot de som röstade på dig, som tror på dig, som sätter sin tilltro till dig. Och då måste du som individ föregå med gott exempel. Punkt. Och slutdiskuterat. Vi är i den tuffaste branschen någonsin: förtroendebranschen. Det tar en livstid att att bygga upp ett fantastiskt förtroende och respekt hos dina medmänniskor och utav dem som du inom politiken kommer strida mot. Men allt kan raseras på en sekund om du är respektlös nog att inte förvalta det förtroende du har fått. Och det är ett slöseri på en post som någon annan, med annan karaktär kunde ha haft.

Nu kommer jag vänta för att se vart #taxigate tar oss. Men för tusan människor, har du medlemmar bakom dig: har du ett ansvar. Så det så.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *