Framtidsdrömmar och bostadsbrist

12986952_10201304644415236_3475231244349682311_n 10.50.25

Idag kommer beskedet som jag har väntat på flera gånger. Där jag har hållit tummarna och nästan funderat på om det finns någon högre makt som skulle kunna vara lite samarbetsvillig och göra som jag önskade och där jag samtidigt har varit extremt skräckslagen. Det handlar om den första antagningen till högre utbildning.

Idag läser jag min master på Göteborgs Universitet. En master i offentlig förvaltning med en inriktning på policyanalys. En del skulle nog säga att det låter hysteriskt tråkigt men i min värld kan det nog vara topp fem positiva händelser. Men med det sagt kan det konstateras att när det kommer till antagningspaniken så vet jag vad jag pratar om. Efter studenten blev det nämligen en tur till Lunds Universitet innan jag påbörjade det program som ledde fram till min kandidatexamen vid GU, sommaren 2015. Sanningen är att mina antagningsbesked alltid har gått min väg och det har jag ju egentligen mig själv att tacka. Det ligger en hel del slit och engagemang bakom däremot var det osäkert till ungefär veckan innan jag skulle börja i Lund om min universitetsdröm verkligen skulle bli verklighet. Och det som nästan satte stopp för allt var (och är för många) bostadsbristen.

Jag får ont i själen när unga tvingas tacka nej till sin dröm, sin framtid och sin utbildning på grund utav att de inte har någonstans att bo. Och det skulle kunna lösas så enkelt, nämligen genom att bygga bostäder! Tyvärr har vi en regering som inte ser problematiken, som vägrar att underlätta för just byggandet. Det där byggandet som är så viktigt för att nästa generation ska kunna bygga Sverige. De går hand i hand, bostäder och utbildning, det vet varje student. Och det vet vi i Moderata Studenter. Och vi har en hel del förslag på hur vi ska kunna underlätta för byggandet, några av dessa förslag har även blivit den politik som Moderaterna idag för. Något jag är extremt glad över.
Jag tror mycket på att varje individ kan påverka sin egen situation. Du är din egen lyckas smed men något som man i mångt och mycket inte kan påverka är just om du får en bostad till hösten i den stad vill plugga i. Och det är så otroligt irriterande och gör mig fruktansvärt arg.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *