Var din egna goda fe

A-Fabulous-Fete-Magic-Is-Something-You-Make

Det slår mig hur ofta människor bara tror att saker ska trilla ned i knät på dem. Och sedan ännu värre, att dessa människor också irriterar sig på att inget händer eller att fel saker händer. Men sanningen är ju lite att du är din egna lyckans smed. (Nu tänker jag utifrån de personer i min närhet som i de flesta fall är de jag träffar på universitetet.) Citatet ovan säger allt: ”Magic is something you make!”

Jag är så fruktansvärt trött på alla de personer som har sagt åt mig att jag har haft tur som har fått Bryssel. Och jag känner mest, vaddå fått? Jag har under 4,5 års tid satsat mot den här drömmen. Jag kanske inte alltid har uttalat den, för att den har känts avlägsen. Men tro mig, tur är nog det sista verbet som beskriver det hela. Det har tentapluggats, varit extrajobb och andra engagemang (som har gjort att jag har med plugg varit 250 % sysselsatt i perioder). Det har varit blod, svett och tårar. Det vill säga papercuts, löpturer till spårvagnen för att inte missa tentastarten och tårar av ångest och glädje och allt som hör de första staplande stegen i vuxenlivet till. Men tur vette tusan!? Jag blir faktiskt så provocerad av det här: jag har lagt ned så mycket tid, så mycket energi och jag är faktiskt för duktig på just det jag är bra på för att det ska få reduceras ned till tur. Bryssel är min perfect match men det beror på att jag har jobbat mig till det. Inget annat. Så var din egna goda fe för ”magic is something you make”!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *