Framtidsgalan 2016

IMG_6973

Här har vi honom. Den där människan som fick mig att faktiskt ta steget och engagera mig politiskt. En person som jag verkligen ville skulle bli omvald till statsminister 2014 och dag och natt kampanjade jag för just det fram till valdagen i september. Vi vet ju alla hur det gick men igår fick jag äntligen chansen att höra honom föreläsa live igen. Och vilken dröm det var!

”Ska man utvecklas och gå framåt måste man stänga dörrarna bakåt.”
– Fredrik Reinfeldt

Just det här citatet är något jag kommer bära med mig. I och för sig är det lite redan min livsfilosofi men det är rätt skönt att ha en person jag beundrar som också har lite samma inställning. Däremot behöver man komma ihåg att förändringar inte alltid är bekvämt. Men faktum är att oftast utvecklas vi mest när det är lite obekvämt. Men kom ihåg: för att komma vidare måste man släppa det som varit och med den inställningen kommer jag tackla år 2017 i alla fall.

Så hur kommer det sig att jag fick lyssna på Fredrik igår? Jo, Framtidsgalan 2016 gick av stapeln på Oscarsteatern. Det är en inspirationsdag för offentlig sektor skapad av Framtidsverket. Och vilken inspirationsboost det var! Jag önskar att det var fler unga och studenter som var där och lyssnade för mycket handlade om vikten av ungas engagemang.

Ett pass som också var otroligt lärorikt var inspirationsföreläsningen med Frida Boisen (som för övrigt också var dagens konferencier). Vilket energiknippe och vilken människa! Jag beundrar henne otroligt mycket, The queen of sociala medier. Så igår köpte jag hennes bok och fick den också signerad!

IMG_6967

IMG_6965

Hur glad ser inte jag ut att vara liksom?? Men på riktigt, Frida är grym och jag är otroligt glad över att jag fick vara med på den här dagen. Sådan boost!
Särskilt roligt igår var också att #framtidsgalan2016 trendade på sociala medier. Och jag kan ha varit en stor bidragande faktor till det. Vill du veta mer vad som händer i mitt liv så är det bara att följa mig på twitter också: @jonnaLS

Och med det sagt kan det konstateras att jag har haft alldeles strålande dagar i Uppsala och Stockholm. Så det är en trött människa som sitter på ett MTR Express-tåg tillbaka till Göteborg. Däremot har jag inte riktigt tid att vara trött som en student så nästa grej att göra på listan är helt enkelt att skriva på masteruppsatsen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *