Welcome to Trumpland

IMG_6925

Strax efter klockan 9 imorse, svensk tid, höll Donald Trump sitt segertal. Sitt lågmälda segertal måste jag ändå säga. Och i januari kommer han svära presidenteden. Jag vet faktiskt inte vad jag känner. (Eller har ni följt mig på sociala medier under natten och morgonen så har ni nog lite koll ändå.)

Det har inte varit någon hemlighet att politikerföraktet i USA är starkt och att många har ett dåligt förhållningssätt till etablissemanget men att Trump skulle ta hem det är precis som Beatrice Ask (M) sa tidigare i morse: ”En käftsmäll.”
Jag har hört många som pratar att idag sörjer vi, imorgon börjar arbetet. Men herregud, arbetet för en bättre värld slutar väl aldrig? Den demokratiska processen kommer inte upphöra. Det är inte så att Obama har rullat tummarna i åtta år och nu får vi ta tag i våra värderingar för att Trump har blivit vald. Jag tror på globaliseringen och rörligheten, frihandelsavtal och rätten till lika rättigheter och skyldigheter. Det gör jag oberoende vem det är som styr och ställer.

Det är många som är chockade idag och jag trodde hela tiden att det skulle bli jämt. Även om jag hade hoppats på en annan utgång. Idag vann missnöjet. Jag hoppas bara på att USA är beredda på de här kommande 4 åren. Det kommer behövas säkerhetsbälten. Och helt plötsligt verkar inte Kanye West 4 president 2020 helt omöjligt heller.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *