Ta kontroll

Att ta kontrollen över mitt egna liv, att kunna påverka, att bli den person jag drömmer om… Ja, det finns så många saker som spelar roll i många olika områden i min vardag. Att kunna påverka och förändra men framför allt att jag alltid har trott på individens makt över sitt egna liv gjorde att jag hittade hem i Moderata Ungdomsförbundet. Men för att förstå hur vårt samhälle fungerar och hur jag bäst kommunicerar det budskapet jag tror på gjorde att jag idag läser min master i offentlig förvaltning på Göteborgs Universitet. Allt det här är ju alldeles strålande bra. Och jag känner att det är faktiskt så att jag nu ska ta tag i mig själv i nästa steg. Vad vill jag? Motsägelsefullt, jag vet. Men ibland är det så lätt att tiden bara går och att jag inte har funderat. Och jag behöver få fundera. Själv.

chart-594212_960_720

Hur som helst, ett steg att ta tag i mig själv är att ta tag i min ekonomi. Att verkligen ta kontroll över den. Det finns statistik, forskning och så vidare som poängterar att kvinnor och framför allt unga kvinnor är sämre på det här än män. Och är det något jag verkligen inte gillar så är det sådan här statistik. Och vill jag inte vara en del utav en negativ statistik så måste jag ta tag i det själv. Sagt och gjort!
Men mest chockad är jag över hur roligt jag tycker att det är att läsa in mig på bolag, studera olika marknader och så vidare. Även om aktieköpen faktiskt får vila till efter presidentvalet. (Det kommer påverka, tro mig!!) Så är det helt plötsligt självklart att jag ska lägga en del utav min lediga tid på det här. Och till min hjälp finns det fantastiska hjälpmedel. Poddar, vänner, Facebook-grupper. Den senaste i raden som förtjänar en shout out är Economista – Kvinnor som gillar aktier. Men det finns en hel hög liknande forum online. Och det som slår mig är att det är många fler som tycker att det är roligt, som inspireras men saken är bara den att ibland måste man hitta ett forum där det känns som att man är runt vänner. Där man kan fråga och ingen fråga är för dum.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *