Newbie

IMG_6825Vi har alla någon gång varit nya i något sammanhang. Men ibland undrar jag om det finns något mer skräckinjagande ställe att vara ny på än just i politiken? Helt plötsligt bedöms man för allt man står för. Hela ens väsen liksom. Och just det är lite svårt att förklara om man själv inte har varit där.

Allas resa börjar någonstans. Det finns oftast en punkt man kan säga: ”Här engagerade jag mig politiskt!” Det kan ske under ungdomstiden i ett ungdomsförbund eller senare i livet. Men det vi alla har gemensamt är att någon gång var vi nya. Själv tog jag mina första stapplande steg inom Moderata Studenter, Moderata Ungdomsförbundet och Moderaterna en solig vårdag år 2014. Det var Europaparlamentsval, supervalår, och jag hade dagen innan kontaktat ordförande för MST Göteborg. Dagen efter alltså hade jag en M-jacka och kampanjade för glatta livet i en valstuga vid Kopparmärra på Kungsportsplatsen. EP-valet kom och gick, omladdning och så var det dags för de allmänna valen och mer kampanjande och på den vägen är det och vilken resa det har varit! Och det mest fantastiska är: min resa har knappt börjat.

Jag är så otroligt tacksam för alla de människor som välkomnade mig i MST, MUF och Moderaterna där i början. Hade det inte varit för det varma mottagandet jag fick då så är det nog inte alls 100 % säkert att jag hade stannat kvar. Och där känner jag att jag har en skyldighet mot alla dem som någonsin söker sig till just min förening: jag vill att ni ska känna er lika välkomna som jag gjorde en vårdag i april. Och jag tycker faktiskt att vi alla har den skyldigheten, oavsett partifärg. För hur det nu än är: vi vill alla Sveriges bästa och vi vill ha engagerade människor som också vill Sveriges bästa. Men då kan det behövas ett uppmuntrande ord eller tre på vägen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *