Våga argumentera

Mitt förra blogginlägg blev publicerat på dt.se och ni kan om ni vill läsa det här: http://www.dt.se/opinion/debatt/debatt-jag-vill-absolut-inte-bli-inkvoterad

För min del så betyder det otroligt mycket att Dalarnas Tidningar vill ha med mig där. Dalarna är som sagt var hemma för mig, det är där jag kommer ifrån och det är där jag i mångt och mycket har formats till den jag är idag.
Däremot är den inte alltid lätt att vara en del utav Moderata Ungdomsförbundet i just Dalarna och hemma i Ludvika är jag något kontroversiell. Även om det är ett ord som aldrig någonsin speglar mina liberalkonservativa värderingar. Men i Dalarna är jag mer ett undantag än en regel och har alltid varit.

Och en debatt blev det. Mest på sociala medier och det är jag definitivt inte förvånad över. Jag är snarare glad över att mina tankar och åsikter genererade i att människor började fundera på vad kvotering egentligen innebär. Och jag är så otroligt glad och rörd över allt stöd jag har fått runt om i landet av många vänner (många från MUF men lika många från andra håll) och alla okända människor som har gett mig en high five via ett meddelande på Facebook. Men lika många glada hejarop som jag fick, lika mycket mothugg har jag fått. Men vet ni vad? Det är faktiskt otroligt givande. Plus att det är inte alla dagar jag får argumentera emot gamla gymnasielärare, högstadiekompisar och mina föräldrars grannar.
Slutsats är: vi kan inte alla tycka lika i allt och det kommer aldrig hända. Vad vi kan göra är att respektera varandras åsikter, debattera dem, fila på våra argument och våga sticka ut!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *