Gothia

IMG_6324

Vecka 29. Och det innebär bara en sak om du bor i Göteborg: det är Gothia. Fotbollscupen som innebär så mycket för de som deltar och för oss som bor i stan. Kärlek och glädje till sporten. Och en aning irritationsmoment varje dag på en spårvagn någonstans. Men det kan man överleva, det är en vecka. Eller det är i alla fall vad jag intalar mig själv. Kommer nog vara ytterst tveksam imorgon när jag ska till jobbet.

Och apropå jobb. Igår var jag och mina underbara kollegor plus 48 000 andra på Ullevi för att bevittna invigningsceremonin av Gothia. Och det var så mycket glädje i luften. Men en sak som jag inte riktigt någonsin kommer förstå mig på är de vuxna människor som verkligen inte tycks inse att det är barn det handlar om. Barn som kommer till Göteborg för att få ägna en hel vecka åt det de älskar mest. Som vuxen är det totalt oacceptabelt att bua åt barn på grund utav deras ursprung och vilket land de representerar när de tågar in på Ullevi. Det är barn! Oroligheterna som existerar i världen just nu är inte skapade av barn. Applådera barnen. De är framtiden. Och visa dem att det finns en framtid att kämpa för! Och att resterande världen inte har tappat hoppet.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *